fbpx
 

Huisstofmijt verwijderen: informatie en tips

Huisstofmijt verwijderen: informatie en tips

huisstofmijt verwijderen

Huisstofmijt verwijderen: de beste manieren en handige tips

 

Iedere woning krijgt te maken met huisstofmijt. Dit kleine en spinachtige diertje zit op heel veel plekken in uw huis; van matrassen tot gordijnen en tapijten tot kussens. Het probleem met de huisstofmijt is dat de meeste mensen er allergisch voor zijn. Huisstofmijtallergie is in feite net zo erg als hooikoorts, alleen kunt u er in uw eigen woning niet zomaar aan ontsnappen.

U kunt daardoor binnenhuis veel klachten krijgen die niet zomaar verdwijnen, indien u de materialen onbehandeld laat. Daarom doet u best wat aan huisstofmijt, zodat u er niet onder hoeft te lijden. Wij leggen in dit artikel meer uit over huisstofmijt, hoe u huisstofmijt het beste verwijdert en waarom dit de beste optie is.

Wat is de huisstofmijt en waarom ervaart u ongemak bij de aanwezigheid van huisstofmijt?

 

De huisstofmijt is op zichzelf niet de reden achter allergieën, maar eerder de uitwerpselen van dit kleine diertje. Deze kunnen in uw luchtwegen terecht komen, vanwege de zeer geringe grootte ervan. Klachten die u dan kunt ervaren zijn onder meer jeuk in de neus en het keelgat, hoesten en niezen, benauwdheid en een piepende adem, een verstopte neus en gezwollen en rode ogen.

Het spreekt voor zich dat u zulke symptomen het beste vermijdt. Vooral voor de gezondheid van uw kinderen, want zij hebben er veelal het meeste last van. Huisstofmijt zit overal waar textiel is, dus op de lange termijn kunt u in uw hele woning last krijgen van de aanwezigheid van huisstofmijt. Er zijn gelukkig wel veel handige manieren om te voorkomen dat de diertjes in uw woning kunnen overleven.

Manieren om huisstofmijt te voorkomen

 

Eén van de belangrijkste methoden om huisstofmijt geen kans te bieden, is een schoon en geventileerd huis.

Het voordeel van de Sirena methode is dat de lucht gefilterd wordt met behulp van het water in onze apparaten, in plaats van een reguliere stofzuiger die relatief vervuilde en stoffige lucht weer uitblaast. Uw woning schoonmaken met onze producten betekent dus, dat u tegelijkertijd de lucht zuivert. Vooral in verband met allergieën komt dit goed van pas.

Daarnaast raden wij ook aan, om uw huis goed te ventileren. Dit kan al door heel simpel een raam open te zetten, waardoor frisse lucht rijkelijk in uw huis kan circuleren. Heeft u deze optie niet, bijvoorbeeld in een badkamer of wasruimte? Overweeg op zulke plekken dan mechanische ventilatie te plaatsen. Huisstofmijt kan beter overleven in vochtige ruimten, het is dus zaak het vochtgehalte in uw woning op een goed peil te houden.

Andere handige tips om huisstofmijt te voorkomen:

  • Laat de was buiten drogen of gebruik een wasdroger
  • Maak uw bed niet direct op, maar laat de dekens en kussens eerst een uurtje verluchten 
  • In de winter zorgt u best voor verwarming, zodat vochtige lucht gemakkelijker kan worden afgevoerd
  • Houd uw woning goed stofvrij
  • Was lakens en ander textiel zoals gordijnen op minimaal 60°C
  • Stofzuig de vloerbedekking regelmatig, minimaal een paar keer per week
 

Hoe kunt u huisstofmijt in uw woning verwijderen?

 

Indien sommige zaken erg oud zijn, zoals een matras of vergeelde gordijnen, dan is het veelal het beste om deze te vervangen met nieuwe items. Vaak zit de huisstofmijt zo diep, dat het niet meer mogelijk is alle diertjes uit deze objecten te verwijderen.

In andere gevallen kunt u uitstekende resultaten bereiken met de Sirena stofzuiger met waterfilter. Deze stofzuiger op waterbasis maakt perfect alle textiel schoon en zorgt er tevens voor dat de lucht direct schoon wordt gemaakt. 

Meer weten? Neem gauw contact met ons op voor meer informatie.

Graag een gratis test bij je thuis?

Wij komen graag de Sirena in jouw huishouden testen. Geen aankoopverplichting.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.