fbpx
 

Kattenallergie: wat kunt u hier aan doen?

Kattenallergie: wat kunt u hier aan doen?

kattenallergie

Het is zeer vervelend wanneer u er achter komt, dat uw dierenvriend de oorzaak is van bepaalde allergische symptomen. Vooral kattenallergie is een veelvoorkomend verschijnsel. Ongeveer een kwart van alle mensen lijdt aan een allergie en kattenallergie staat redelijk hoog op de lijst van veelvoorkomende allergieën.

Maar dient u dan meteen uw huisdier weg te doen? Gelukkig niet! Er zijn diverse stappen die u zelf kunt nemen, om zowel de allergie te onderdrukken als uw woning beter geschikt maken voor uw situatie. In dit artikel leggen wij iets meer uit over kattenallergie en hoe u de vervelende symptomen ervan voorkomt.

Hoe ontstaat kattenallergie precies?

Kattenallergie is een proces in uw lichaam, wanneer uw immuunsysteem bepaalde antistoffen aanmaakt tegen invloeden van buitenaf om zo het lichaam te beschermen. Dit gebeurt op dagelijkse basis en is heel normaal; bijvoorbeeld bij bacteriën en virussen. Maar bij mensen die last hebben van kattenallergie maakt het lichaam in feite een foutje in de beoordeling: ook bepaalde allergenen worden als schadelijk gezien.

Allergenen worden door katten op meerdere manieren uitgescheiden:

  • Via de speekselklieren van de kat
  • Via de huidschilfers van de kat
  • En via urine van katten

Uw immuunsysteem zal dan antistoffen aanmaken tegen deze allergenen en dit resulteert in de hierboven genoemde symptomen. Het beste is dus altijd te onderzoeken of u inderdaad last heeft van een allergie bij dergelijke symptomen en daarna aan de slag te gaan met oplossingen tegen dit scenario.

Wat zijn de gevolgen van kattenallergie?

Wanneer u in contact komt met de allergenen die van een kat afkomstig zijn, dan komen deze op uw huid en in uw luchtwegen terecht en dit leidt tot kwaaltjes. Denk aan niezen, een piepende ademhaling, rode ogen en veel jeuk. Vooral huidschilfers van katten zijn de boosdoener. 

Deze zijn nog kleiner dan huisstofmijt en circuleren daardoor ongezien in uw woning. Niet alleen in de lucht, maar ook in meubels en textiel. Zolang dit proces voortduurt, zult u last van klachten blijven houden.

Manieren om kattenallergie te behandelen

Natuurlijk is de snelste oplossing om het in contact komen met allergenen te vermijden, maar het spreekt voor zich dat het veel beter is om uw dier te houden en naar alternatieve oplossingen te zoeken. Een goede optie is via uw huisarts om medicatie of immuuntherapie te vragen. Sommigen zweren bij homeopathie, ook dit kunt u uitproberen.

Ook kunt u investeren in een luchtreiniger in huis, die veel stofjes uit de lucht filtert. Denk aan huisstofmijt, allergenen en vuil. Via een handig filtersysteem worden de allergenen geneutraliseerd en kunnen ze niet mee vrij door uw huis circuleren. Ook stofzuigen wordt aangeraden, zodat u telkens huidschilfers weg kunt halen. Sirena Belgium heeft in dit geval de perfecte oplossing: een stofzuiger en luchtreiniger in één product.

Met de methode van Sirena Belgium filtert u allergenen uit de lucht

Kattenallergie komt vaak voor en wij hebben al vele mensen met succes kunnen helpen met het neutraliseren van allergenen in een woning. Wilt u graag af van die vervelende symptomen van kattenallergie, maar wel met uw viervoeter samen blijven wonen? Bel ons dan eens voor persoonlijk advies. Wij kunnen bij u langskomen om u vele handige tips te geven en ons product aan u te demonstreren.

 

Graag een gratis test bij je thuis?

Wij komen graag de Sirena in jouw huishouden testen. Geen aankoopverplichting.

1 Reactie