fbpx
 

Lenteschoonmaak: aanpak en 4 tips voor grote kuis

Lenteschoonmaak: aanpak en 4 tips voor grote kuis

lenteschoonmaak

Elke lente is het weer zover: tijd voor de lenteschoonmaak! Bijna iedereen krijgt door de fluitende vogeltjes en de zonneschijn in dit jaargetijde zin om het interieur van de woning lekker fris en proper te maken.

Heb je ook plannen op uw woning grondig onder handen te nemen? Dan hebben wij vast een handig overzicht voor je gemaakt, waarmee je al een eind op weg wordt geholpen naar een heerlijk schoon huis tijdens je lentschoonmaak.

Tip 1: Maak eerst een planning voor de lenteschoonmaak

Wil je het liefst alles op één dag doen? Niet doen, luidt ons advies. Gedurende de winter stapelen veel zaken zich op, omdat je met je gezin toch heel wat tijd thuis hebt gespendeerd. Het beste is om je woning op te delen, die je dan telkens binnen een dag onder handen neemt. Zo hou je overzicht en motivatie om schoon te maken en zorg je ervoor dat je niet uitgeput geraakt terwijl je bezig bent. 

Ook is het zeer verstandig om van boven naar beneden te werken, omdat je dan niet dubbel werk doet. Vaak liggen er veel zaken die weg kunnen op de zolder opgeslagen; zo ben je daar meteen als eerste vanaf. Daarnaast maak je niet onnodig lager gelegen verdiepingen opnieuw rommelig en slordig wanneer je het één en ander naar buiten wilt brengen.

Tip 2: Begin op zolder en in eventuele opslagruimten

Zoals we net al hebben aangegeven, is het handig om met opslagruimten te beginnen. Dus de zolder, maar ook bijkeukens en schuren en garages. Pak er gewoon een doos bij en vraag jezelf af, in hoeverre de spullen die er in zitten nog nuttig zijn. Vaak heb je deze al jaren niet gebruikt, dus allicht dat een ander er iets aan heeft? Als vuistregel kan je hanteren, dat je bijvoorbeeld spullen weg doet die je al een jaar of een half jaar niet meer hebt gebruikt. Daarna kun je de ruimten goed afstoffen en schoonmaken.

Tip 3 Uw slaapkamers en badkamer(s)

In uw slaapkamer begin je idealiter met het bed. Haal de lakens en dekens van je bed om te wassen. Grote dekens geef je het beste aan een professionele reinigingsservice, waarna je winterdekens meteen schoon kunt opslaan.

Vervolgens kan je jouw matras goed reinigen en een dagje laten luchten. Met het systeem van Sirena Belgium is je matras in een mum van tijd weer als nieuw. Daarna kan je ook de slaapkamer schoonmaken en spullen weghalen, die je niet gebruikt.

De badkamer is vaak relatief zwaar, maar wel gemakkelijk om schoon te maken. Koop de juiste producten voor het sanitair en poetsen maar! Daarna kan je ook hier orde scheppen door oude producten weg te gooien en heerlijk ruimte te creëren.

Tip 4: De benedenverdieping is dan eindelijk aan de beurt

Nadat je de rest van het huis hebt gedaan, is het tijd voor de keuken en living. In de keuken geldt hetzelfde advies als de badkamer: fijn alles poetsen en alles dat oud is weggooien. Zo heb je veel ruimte in de kasten voor nieuwe voedingsmiddelen en producten. In de woonkamer kan je alle kussens van de bank halen om te wassen, daarnaast natuurlijk ook het nodige afstofwerk uitvoeren.

 

Nadat alles schoon is gemaakt, kan je misschien overwegen om wat meubels anders te zetten. Zo heb je niet alleen een brandschoon huis, maar ook een leuk nieuw sfeertje. Of misschien wil je een nieuwe kleur op de muren? Dan is net voor of net na de lenteschoonmaak ook een goed moment?. Wil je het schoonmaakwerk versnellen? Dan kan je altijd een beroep doen op de Sirena luchtzuiveraar.

Wilt u meer weten of deze stofzuiger eens een keer in werking zien bij u thuis? Neem dan gerust contact met ons op voor een afspraak.

 

 

Graag een gratis test bij je thuis?

Wij komen graag de Sirena in jouw huishouden testen. Geen aankoopverplichting.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.