fbpx
 

Stofzuiger zonder zak: wat zijn de voordelen en welke soorten zijn er?

Stofzuiger zonder zak: wat zijn de voordelen en welke soorten zijn er?

Sirena luchtzuiveraar

Een stofzuiger is een onmisbaar toestel in huis, zeker wanneer u een groter gezin heeft of samen met huisdieren leeft. Een eenvoudige bezem klaart het klusje immers niet meer zo gemakkelijk nu we heel wat tapijten in huis hebben, dus u doet altijd een goede investering als u een stofzuiger koopt.

Maar welke soort stofzuiger is tegenwoordig het beste? Vroeger bestonden er alleen maar stofzuigers met speciale zakken die u aan moest schaffen. Tot op heden worden deze stofzuigers gebruikt, alleen zijn hier inmiddels ook stofzuigers zonder zak bij gekomen. In dit artikel leggen wij de verschillen tussen bestaande stofzuigers toe en welke soort het beste geschikt is voor uw huishouden.

Wat is het verschil tussen alle soorten stofzuigers met of zonder zak?

Veruit het grootste verschil in stofzuigers betreft de manier waarop stof en vuil worden opgevangen. Veel stofzuigers werken nog steeds met een systeem waarbij je elke keer een nieuwe zak in de stofzuiger moet doen. Andere modellen hebben een speciaal stofreservoir, vaak met een filter. En de nieuwste generatie stofzuigers, waaronder het systeem van Sirena Belgium, maken gebruik van een waterfilter in combinatie met een luchtzuiveraar. Wij lichten hieronder alle drie de soorten voor u toe.

Traditionele stofzuiger met zak

 

Bij de traditionele versie van een stofzuiger dient u een zak te plaatsen die speciaal voor uw stofzuiger geschikt is. Deze zakken waren vroeger nog wel eens prijzig, maar zijn nu in de meeste supermarkten verkrijgbaar. Wanneer de zak vol is, vervangt u die. Anders heeft de stofzuiger al snel nagenoeg geen zuigkracht meer. 

De voordelen van een stofzuiger met zak zijn:

  • de grote opvangcapaciteit
  • een relatief laag geluidsniveau
  • het gemak waarmee u een zak kunt vervangen.

 

Wat de nadelen betreft, moeten we zeggen dat het aankopen van zakken nog steeds niet goedkoop is, zeker niet indien u vaak stofzuigt.

Ook filtert deze stofzuiger geen stof uit de lucht, maar blaast enigszins vervuilde lucht veelal weer terug door het huis.

Stofzuiger zonder zak

 

Naast stofzuigers met zak kunt u nu dus ook kiezen voor stofzuigers zonder zak. In dat geval wordt vuil en stof opgevangen in een speciaal daarvoor bestemd stofreservoir, dat meestal doorzichtig is zodat u kunt zien wanneer het reservoir moet worden geleegd. Veel kleinere stofzuigers werken op deze manier, zoals steelstofzuigers. Het reservoir kunt u gewoon in de prullenbak legen.

De voordelen van een stofzuiger zonder zak zijn onder meer:

  • dat u geen zakken meer aan hoeft te schaffen.
  • Ook zijn deze stofzuigers vaak laag in energieverbruik
  • en de zuigkracht neemt minder snel af dan bij een stofzuiger met zak.

 

Een groot nadeel is het vervelende karweitje om het reservoir te legen: dit kan nogal stoffig zijn en voor mensen met allergieën erg onprettig worden. Daarnaast zijn deze stofzuigers wat luider dan ouderwetse stofzuigers en ook deze stofzuigers blazen stoffige lucht terug het huis in.

Stofzuiger met waterfilter

 

De nieuwste en meest moderne optie is een speciaal systeem dat al het stof en vuil opvangt met een waterfilter. Deze methode laat geen enkel fijn stofdeeltje door, waardoor uw woning geheel stofvrij wordt bij gebruik. De waterfilter zorgt voor zeer schone lucht die wordt uitgeblazen. Dat maakt deze manier van stofzuigen de best geschikte methode voor huishoudens waarin bijvoorbeeld huisdieren leven, kinderen en mensen met allergieën.

De voordelen van een stofzuiger met waterfilter zijn:

 

Wilt u meer weten of deze stofzuiger eens een keer in werking zien bij u thuis? Neem dan gerust contact met ons op voor een afspraak.

Graag een gratis test bij je thuis?

Wij komen graag de Sirena in jouw huishouden testen. Geen aankoopverplichting.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.